A főtt tejsavas kukorica a hazai pontyhorgászat legmeghatározóbb alapanyaga.
A legősibb és talán az egyik leghatásosabb horgász csalik a főtt magvak, melyek segítségével az év bármely szakában komoly eredményeket érhetünk el. Évtizedek óta használják a ponty takarmányozására, így megszokott tápláléka legkedveltebb halunknak. A főtt kukorica a hosszabb horgásztúrák megalapozásában játszik fontos szerepet, hiszen egy jól felépített alapozó etetéssel hosszú időre beállíthatjuk a pontyokat horgászhelyünkre. Manapság a sikeres ponty és amurhorgászathoz nélkülözhetetlenek. Felhasználási területük rendkívül széles skálán mozog. Etetőanyagba keverve, csúzlival belőve vagy előetetéshez egyaránt használhatjuk, de a szebb, egészségesebb szemeket akár horgon, csaliként is felkínálhatjuk.
Etetőanyaghoz keverve is hatásos lehet, főleg, ha az apró halak jelenlétét szeretnénk csökkenteni az etetésünkön. Ez esetben 25-35 % az ajánlott keverési arány.
A főtt kukoricákat több ízesítésben kínáljuk:
- natúr kukorica / sárga,
- áfonyás kukorica / lila,
- epres kukorica / piros,
- amur kukorica (nád-sás – pisztácia) / zöld,
- ananászos kukorica / citromsárga,
- fokhagymás kukorica / kék,
- kagylós kukorica / méregzöld,
- tejsavas kukorica / vajsárga
- és vajsavas kukorica / sárga